Domov
Aktualno
Predstavitev
Poslanstvo
Dejavnost
Uporabne povezave
Pristopna izjava
Kontakt
 
26.10.2009


Zavod TAMAL-A organizira v sodelovanju z LAS Cerknica, Loška dolina in Bloke predavanja za mlade mamice (seveda vabljeni tudi očetje), ki bodo potekala vsako sredo ob 10.00 uri v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Cerknica, Notranjska cesta 42b.
Poleg predavanj pod vodstvom strokovnjakinje Maje Tisovec, univ.dipl.psih., boste imeli možnost izmenjati izkušnje, se družiti, predvsem pa eno dopoldne preživeti skupaj z vašim dojenčkom (malčkom) na malce drugačen način.
S seboj prinesite le armafleks zase in kakšno pleničko ali odejico za vašega otroka.
Udeležba je brezplačna.

DATUM
TEMA
07.10.2009 NOV DRUŽINSKI ČLAN IN DELOVANJE RAZŠIRJENE DRUŽINE
14.10.2009 MATERINSTVO - DRUŽINA IN VLOGE V DRUŽINI
21.10.2009 SPANJE DOJENČKOV
04.11.2009 NAVEZANOST STARŠ - OTROK
11.11.2009 VZGOJA V DRUŽINI (STILI VZGOJE)
18.11.2009 RAZVAJENOST, POSTAVLJANJE MEJA OTROKU
25.11.2009 KNJIGA MENE BRIGA (RAZVOJ GOVORA)
02.12.2009 PRVIČ V VRTEC
09.12.2009 LJUBOSUMNOST MED SOROJENCI
16.12.2009 OTROŠKA IGRA

Dodatne informacije in prijave: 051 369 900 ali info@zavod-tamala.si

Podrobnosti si lahko ogledate na ŠOLA STARŠEVSTVA

Vljudno vabljeni!

25.10.2009

V okviru meseca preventive na področju drog

vas vabimo na predstavitev Centra za pomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo zasvojenih Kranj, ki bo 2.11.2009 ob 18.00 v predavalnici Zdravstvenega doma Cerknica.


Približuje se november, mesec, ki ga v LAS že šesto leto zapored namenjamo povečanju ozaveščenosti naših krajanov na področju zasvojenosti ter odpiranju in reševanju perečih tem na tem področju. Osrednja tema letošnjega Meseca preprečevanja zasvojenosti se osredotoča na strokovno javnost z namenom zagotavljanja kakovosti in dostopnosti preventivnih programov. Aktivnosti bodo potekale pod geslom (O)CENA PREVENTIVE – GRADIMO DOBRE PRAKSE.

Zasvojenost in z njo povezane posledice predstavljajo resen problem naše družbe in ni vezana samo na zlorabo dovoljenih in nedovoljenih drog, ampak tudi na druge oblike zasvojenosti, kot so motnje hranjenja, igre na srečo, zasvojenost z delom, računalnikom, z odnosi… Zato je nujno, da aktivnosti za preprečevanje in zmanjšanje zasvojenosti niso usmerjene le na psihoaktivne substance, temveč tudi na splošne ukrepe krepitve osebnostnih, socialnih in vedenjskih veščin, ki lahko vplivajo na zmanjšanje tveganja za razvoj različnih zasvojenosti. Ob primarno preventivnih programih pa ne smemo pozabiti na pomen in krepitev kakovostnih ter dostopnih programov, namenjenih obravnavi, zdravljenju in rehabilitaciji.


Odločili smo se, da povabimo v našo sredino predstavnika Centra za pomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo zasvojenih Kranj, kjer nam bo poleg bivanjskega in izvenbivanjskega dela reintegracije zdravljenih odvisnikov predstavil še pomoč in oporo pri urejanju odnosov, iskanju zaposlitve, nadaljevanju šolanja in koristnem preživljanju prostega časa. Njihova težnja je predvsem zmanjšati število recidivov.


Za dodatne informacije smo vam na razpolago na telefonski številki : 01/ 70 50 150 ali na elektronskem naslovu: divna.klanfar@zd-cerknica.si.

Podrobnosti si lahko ogledate na Mesec preprečevanja zasvojenosti.

Vljudno vabljeni!

 
   
Aktualno - Predstavitev LAS - Naše poslanstvo - Dejavnost - Uporabne povezave - Pristopna izjava - Kontaktirajte nas