Domov Novice in aktualna obvestila Pogosta vprašanja in odgovori Kontaktirajte nas
 

STROKOVNE DEJAVNOSTI

 
Iskanje po straneh:
   
 
 
 
 
 
 
     
  Novice in aktualna obvestila  
  Kliknite na modro obarvan naslov novice, če želite več podrobnosti o novici!  
 

POTRDILO COVID-19

23.04.2021
Trenutne usmeritve za paciente, ki potrebujejo potrdilo, so sledeče:

"Osebe, ki so prebolele covid-19, so praviloma imune v obdobju 21 dni do 6 mesecev od potrjene okužbe. Osebe to lahko dokazujejo s pozitivnim izvidom brisa na prisotnost SARS-CoV-2, s testom PCR ali hitrim antigenskim testom, od odvzema brisa pa je poteklo najmanj 21 dni in največ 6 mesecev. V tem obdobju se smatra, da oseba ni več kužna in testiranje ni potrebno. V primeru, da je od začetka bolezni poteklo manj kot 21 dni ali v primeru, da okužba ni bila potrjena s testiranjem, se kot dokazilo, da je oseba prebolela covid-19, šteje potrdilo zdravnika.

Osebe, ki so:
- prebolele covid-19, ki je bil potrjen s testiranjem, lahko izpis pozitivnega testa pridobijo s portala zVem ali jim ga natisnejo v ambulanti,
- prebolele covid-19, vendar niso bile testirane, naj kontaktirajo ambulanto, kjer se bo našla rešitev za posamezen primer.

Vabimo vas k uporabi portala zVem, kjer imate občani dostop do vseh storitev eZdravja: eRecept, eNaročanje in Centralnega registra podatkov o pacientu. Tako boste občani z uporabo tega portala na tekočem z veljavnostjo napotnic, izdanimi recepti ter aktualnimi izvidi, ki jih izvajalci zdravstveneh storitev objavljajo na portalu eZdravje. Registracija je enostavna, potrebujete le kvalificirano digitalno potrdilo.
 

 
     
 
 
E-obvestila
 
 
 
 
 
 
Predstavitev  |  Strokovne dejavnosti  |  Splošne informacije  |  Promocija zdravja  |  Pogosta vprašanja in odgovori  |  eNaročanje  |  Uporabne povezave